środa, 1 maja 2013

Krem z warzyw z grzankami

Składniki:
  • 20 dag piersi kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 1/2 selera
  • 1 pietruszka
  • 1/2 małej cebuli
  • 2 nieduże ziemniaki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • śmietana 18 %
  • sól, pieprz
  • grzanki
Pierś kurczaka tniemy w paski i gotujemy w wodzie do której wrzucamy wcześniej pokrojone w kostkę i podsmażone na maśle warzywa. Gdy warzywa będą miękkie (ok 35 minut) całość rozdrabniamy blenderem, dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem i chwilkę jeszcze gotujemy.
Podajemy z grzankami, można dodać natkę pietruszki.
Smacznego.

1 komentarz: